„Profi megoldás az élhető mindennapokra”

Az ózon rövid történelme

A XIX. században az emberek elkezdték alkalmazni az ózont fertőtlenítésre, vízkezelésre, gyógyításra, tisztításra, az ételeik frissen tartására.Száz év elteltével pedig az ózon és az ember kapcsolata valamint hozzáállása jelentősen megváltozott, és annak használata széles körben terjedni kezdett. 

1902-ben Németországban hozták létre az első olyan gyárat, amely a víz ózonnal történő fertőtlenítésére és tisztítására specializálódott. Azóta már sok víz üzemben alkalmaznak ózonos technológiát a víz szennyezettségének tisztítási folyamatában. Az ózonnal kezelt víz élettani hatásai és íze jobb mint a hagyományos ivóvízé.

1904-től ugyancsak elterjedtté vált az ózon használata a hús, sajt és fehérjét tartalmazó táplálékok frissen tartásánál. Hasznosították az ózon jótékony hatását a világháború idején az emberek gyógyításában, valamint később a sportolók izomzatának fejlesztéséhez és növeléséhez.

A modern világban pedig egyre népszerűbbé válik az ózon a légfrissítésnél és baktériumok,kórokozók elleni küzdelem területén is.

Manapság tűzesetek utáni szagtalanításban,lakások doh mentesítésében valamint gépjárművek szellőző rendszerének fertőtlenítésében teljesít kiváló szolgálatot az ózon.

"Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, ami a vízben lévő mikroorganizmusoktól függően 600-3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, szagot okozó elemekkel, vagy oldott oxidálható ásványi anyagokkal, akkor egyszerűen megsemmisíti azt, vagy csapadék formájában oxidálja és ezáltal kiszűrhetővé teszi, amit a telítődött szűrőanyagról időszakos visszamosatással lehet eltávolítani. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat."

"Az ózon nem biocid hatóanyag, nem szerepel sem az Európai Unió által jóváhagyott biocid hatóanyagok jegyzékében, sem a felülvizsgálati programba felvett hatóanyagok között.

Ezért az ózon fertőtlenítő anyagként való felhasználása nem engedély köteles az EU-ban, így Magyarországon sem."

 

Kérdése van?

Tiszta vonal:
06-70-416-11-00
H-P:8-16-ig

                        

Partnereink